6 Employer Branding Content om Studenten te Binden

De beste kandidaten gaan altijd meerdere aanbiedingen op zak hebben. Hoe win je deze ‘war-for-talent’ met een beperkt budget en een maximumsalaris dat je kunt bieden? Volgens LinkedIn is employer branding een sleutelfactor bij de besluitvorming van studenten over hun toekomstige werkgevers. Er vroeg bij zijn, authentiek overkomen en studenten langzaam enthousiast krijgen kan helpen om de beste talenten aan te trekken. Hieronder 6 voorbeelden van content die je via Uni-Jobs direct met studenten kan delen.

1. Awards en Erkenningen

Laat zien hoe je bedrijf zich onderscheidt van de rest. Of het nu gaat om ‘Beste Werkgever’ awards, duurzaamheid bekroningen, of innovatieprijzen, iedereen wil deel zijn van een ‘winning team’.

2. Innovatieve Projecten

Studenten willen werken voor bedrijven die voorop lopen qua innovatie. Deel details over nieuwe projecten of technologieën waar je bedrijf aan werkt. Neem studenten mee in de ontwikkeling, dan wordt het een verhaal in plaats van een pitch.

3. Verhalen van Medewerkers

Authentieke verhalen van huidige medewerkers, vooral degenen die zelf als stagiair zijn begonnen, zijn goud waard. Deze verhalen kunnen potentiële stagiaires een realistisch beeld geven van de bedrijfscultuur en de carrièremogelijkheden binnen het bedrijf. Hiermee wordt een dienstverband tastbaar.

4. Ontwikkelingsprogramma's en Trainingen

Biedt jouw bedrijf traineeships of ontwikkelingsprogramma's speciaal voor studenten of recent afgestudeerden? Zorg ervoor dat je deze programma’s prominent presenteert. Jong talent is altijd op zoek naar mogelijkheden voor professionele groei.

5. Maatschappelijke Impact

Studenten van vandaag zijn bijzonder gericht op maatschappelijke verantwoordelijkheid. Belicht hoe jouw bedrijf bijdraagt aan de gemeenschap of op welke manieren het maatschappelijke problemen aanpakt.

6. Flexibiliteit en Werk-Leven Balans

Promoot aspecten zoals flexibel werken, work-from-home mogelijkheden en andere voordelen die aansluiten bij de levensstijl van jongeren. Dit kan een grote trekpleister zijn voor de nieuwe generatie werknemers.

Door vaak en regelmatig content te delen krijgen studenten een beter beeld van het bedrijf en ontstaat er een relatie. Via Uni-Jobs is het mogelijk om een bedrijfsprofiel op te zetten en een following op te bouwen. Hiermee bereik je steeds meer studenten die mogelijk geïnteresseerd zijn.

Overige Blogs