Van Vacature Impressie naar Sollicitant - De Getallen

Hoeveel studenten moet een vacature bereiken om uiteindelijk de juiste kandidaat te vinden? Hieronder volgt een overzicht van de typische industrie statistieken—impressies, views, clicks, sollicitanten—voor een gemiddelde junior vacature.

Impressies en Views:

Volgens data uit de recruitmentindustrie ontvangt een gemiddelde junior vacature ongeveer 1000 tot 1500 impressies. Impressies vertegenwoordigen het aantal keer dat de vacature zichtbaar was, ongeacht of er interactie plaatsvond. Van deze impressies zetten zich gemiddeld zo'n 200 tot 300 om in views (impressies die langer dan een X aantal seconden duren), wat inhoudt dat de vacature titel daadwerkelijk werd gelezen (en niet alleen gezien)..

‍Clicks en Sollicitanten: 

Uit die 200 tot 300 views komen vervolgens tussen de 10 en 50 kliks voort, waarbij een klik betekent dat een geïnteresseerde kandidaat actie ondernam, zoals het klikken op een link voor meer informatie of om het sollicitatieproces te starten. Uit deze clicks resulteren doorgaans 10 tot 20 echte sollicitanten. 

‍Conversie naar Sollicitanten:

Het conversiepercentage (van views naar sollicitanten) ligt typisch tussen de 3% en 10%. Dit percentage kan variëren afhankelijk van factoren zoals de aantrekkelijkheid van de vacaturetekst, de zichtbaarheid van de vacature op platforms, en de algemene aantrekkelijkheid van het bedrijf als werkgever.

Wat Betekent Dit Voor Talent Acquisitie?  

Deze statistieken benadrukken het belang van effectieve employer branding en de kwaliteit van de vacaturetekst. Een sterke employer brand en een aantrekkelijke, duidelijke vacaturetekst kunnen de conversiepercentages aanzienlijk verhogen. Het is essentieel om te zorgen dat elke interactie met de vacature maximale impact heeft, gezien het relatief lage percentage van impressies die uiteindelijk leiden tot sollicitaties.

‍

Overige Blogs