Hoe maak je een Vacature nog Aantrekkelijker voor Studenten?

Vacatures kunnen al gauw saai overkomen en vol staan met informatie die niet belangrijk is. Hoe stel je een vacature op die wel goed scoort bij studenten?

1. Benadruk Flexibiliteit en Balans

Volgens een onderzoek van Deloitte in 2020, hecht 77% van de millenials en Gen Z waarde aan flexibele werktijden en een goede balans tussen werk en privé. Highlight in je vacature de mogelijkheden voor flexibel werken of hybride opties die je bedrijf biedt. Dit kan studenten aantrekken die nog studeren of pas afgestudeerd zijn en waarde hechten aan flexibiliteit.

2. Focus op Ontwikkelingsmogelijkheden

LinkedIn toont aan dat carrièreontwikkeling een topprioriteit is voor 59% van de jonge werknemers. Zorg ervoor dat je vacature duidelijk de trainingsprogramma's, doorgroeimogelijkheden, en andere educatieve kansen benadrukt die beschikbaar zijn binnen jouw organisatie.

3. Verduidelijk de Impact van de Rol

Jonge werknemers willen werk doen dat zinvol is. Een studie van Cone Communications vond dat 75% van de millennials bereid is om een lager loon te accepteren voor werk bij een maatschappelijk verantwoord bedrijf. Maak in je vacature duidelijk hoe de rol bijdraagt aan bredere bedrijfsdoelstellingen en maatschappelijke impact.

4. Gebruik Aantrekkelijke, Moderne Taal

Het taalgebruik moet fris en modern zijn, vrij van jargon en te technische termen. Wees direct en gebruik actieve zinnen die de lezer aanspreken. Jongeren worden aangetrokken door een creatieve en directe benadering die de energie van het bedrijf weerspiegelt.

5. Highlight Unieke Bedrijfsvoordelen

Volgens een onderzoek van Glassdoor zegt 57% van de kandidaten dat voordelen en voorzieningen bij hun beslissing om op een baan te solliciteren wegen. Vermeld unieke voordelen zoals wellness programma's, ‘workations’, of unieke kantoorvoorzieningen die je bedrijf onderscheiden van anderen.

Vergeet ook niet dat een vacature net als een artikel of nieuwsbericht werkt. Als de eerste zinnen niet pakkend zijn, dan kijkt een student ook zo verder. Wacht dus niet te lang met het vermelden van wat deze vacature of jullie bedrijf bijzonder maakt.

Overige Blogs